Om een gedragsverandering tot stand te brengen heeft 1 training meestal meer nodig om patronen los te laten en nieuwe in te slijten. Ik geloof dan ook in een combinatie van diverse trainingssessies, verantwoordelijkheid bij de juiste persoon, vertrouwen voelen (vanuit de organisatie) gevolgd door coaching on the job voor de transfer naar de praktijk en borging. 

De basis van onze programma's starten altijd met het beheersen van LSD = Luisteren, Samenvatten en Doorvragen. Dit lijkt heel simpel. Toch blijkt in de praktijk anders. Door verschillende redenen; mensen horen graag wat ze willen horen, we vullen regelmatig antwoorden in vanuit onze eigen ervaring en we vullen liever iets in dan dat we goed doorvragen om maar niet te hoeven confronteren. Alles is met een goede intentie, alleen werkt het averechts, de ander krijgt bijvoorbeeld het gevoel dat hij/zij zich niet serieus genomen voelt, of voelt zich niet betrokken. Als jij luistert om de ander echt te horen, een logische structuur aanbiedt met behulp van een passende samenvatting en (open) doorvragen stelt waarin je de ander oprecht betrekt bij het gesprek. (En natuurlijk laat je je ego thuis, want deze zit nog wel eens in de weg tijdens gesprekken.

Dan merk je dat je gesprekken veel meer opleveren, zowel in de gesprekken waar het om service gaat, als in commerciële gesprekken en ook bij weerstand gesprekken. Het start wat PiP betreft met een positieve mindset en bewust zijn van jouw eigen vaardigheden en gedrag.    

De programma's die wij trainen bestaan uit meerdere, opeenvolgende logische stappen waarin mindset en vaardigheden centraal staan. Iedereen start bij 'zelf verantwoordelijkheid nemen' en denkt eerst zelf na over de huidige situatie, de gewenste situatie en hoe daar te komen. De IEMT-methode (Integral Eye Movement Therapy) is een mogelijke toevoeging voorafgaand aan de training, waarbij er in een kort tijdbestek bepaalde patronen en negatieve gedachten doorbroken worden. (informatie zie: meer grip met PiP)

 

Wat PiP tenminste verwacht van haar opdrachtgevers; dat er positieve aandacht is voor de deelnemers voorafgaand, tijdens en na het programma. Een persoonlijke aftrap van het programma vanuit de leidinggevende draagt enorm bij aan het succes en welslagen voor een structurele en duurzame gedragsverandering.     

 

 

CRKBO docent 100x88.png
Logo-springest_edited.png
  • LinkedIn - Black Circle

© 2020 PiPtraining